Woerden

Elyse Woerden
Polanerbaan 2
3447 GN Woerden
T: 0348 – 78 66 00
F: 0348 – 78 66 99
E: info@elyseklinieken.nl
Nefroloog: Hannah Kruis

Procedure verwijzen
Uw huisarts kan u verwijzen naar een Elyse kliniek door contact met ons op te nemen. Elyse houdt zich hierbij aan de landelijke richtlijnen van LTA (Landelijk Transmurale Afspraak) chronische nierschade.

Vakantie rondom Woerden
Er zijn volop mogelijkheden om op vakantie te gaan in de buurt van een Elyse kliniek. We bieden dialysepatiënten de mogelijkheid om onbezorgd te genieten van een vakantie doordat ze in alle Elyse klinieken kunnen rekenen op de zorg en aandacht die ze gewend zijn.

Elyse Woerden is gevestigd in de stad Woerden. De stad ligt ten westen van de provincie Utrecht, in het oosten van het Groene hart. Gemeente Woerden telt zo’n 50.000 inwoners en is verdeeld in de woonkernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Woerden zelf telt zo’n 36.000 inwoners.

Woerden stamt uit de Romeinse tijd en heeft dus een geschiedenis van eeuwen. In de oude stad is een aantal historische bouwwerken bewaard gebleven. Zij liggen op loopafstand rondom het station. Bijvoorbeeld de Petruskerk uit 1375, het kasteel uit 1420, het Stedehuys uit 1501 en de molen ‘de Windhond’ uit 1762. Om alles te weten te komen over de rijke historie is een bezoek aan het Stadmuseum Woerden de moeite waard.

Stad en platteland zijn nog nauw met elkaar verbonden. Het is de enige stad waar boeren nog iedere woensdag naar de markt komen om hun kaas te verhandelen. Het is de enige stad waar wekelijks op zaterdag een streekmarkt is met producten uit eigen omgeving.

De ligging midden in het Groene Hart en op korte afstand van grote steden als Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, geven Woerden een unieke positie. In Woerden komen alle typische Groene Hart-zaken het meest tot hun recht: een bezoek aan de grote steden ligt binnen handbereik en het prachtige landschap (Veenweidengebied) maakt wandelen (Groene Hartpad), fietsen en recreatie op het water (Rivier de Oude Rijn, Vechtseplassen en Hollandse plassen) mogelijk.