Vacature leerling dialyseverpleegkundigen

Wij bieden doorlopend opleidingsplekken aan voor leerling dialyseverpleegkundigen.

Voel je thuis

Werken bij Elyse betekent dat je je volop mag richten op waar je goed in bent en wat je graag doet: zorgen voor patiënten. We denken dan niet alleen aan het bieden van medische zorg, want we zijn ervan overtuigd dat patiënten zich beter voelen als er ook persoonlijke aandacht voor hen is. Daarom bieden we onze zorg en méér in een kleinschalige huiselijke sfeer, waarin de wensen van patiënten centraal staan.

In onze zelforganiserende teams werken collega’s samen om dit waar te maken. Het team is oplossingsgericht, organiseert de dagelijkse gang van zaken en neemt binnen de eigen verantwoordelijkheden beslissingen. We zoeken medewerkers die zich daarin thuis voelen, die energiek en betrokken zijn, mensen die het beste uit zichzelf en anderen halen, die graag samenwerken, nieuwe ontwikkelingen volgen in het vak en met ideeën komen om het werk nog beter te doen.

Wij zijn Elyse: zelfstandig, verantwoordelijk, betrokken en energiek!

De opleiding tot dialyseverpleegkundige
In 15 maanden leer je alles over het specialisme dialyse. De theoretische opleiding wordt verzorgd door één van de drie opleidingsinstituten: Amstel Academie (Amsterdam), Radboud Academie (Nijmegen) of het Albeda College (Rotterdam). Het praktijkgedeelte doorloop je in één van onze Elyse klinieken én in één van de ziekenhuizen waarmee we samenwerken met (VUmc, Viecuri en Albert Schweitzer Ziekenhuis). In deze ziekenhuizen doorloop je de stages die gericht zijn op acute hoog complexe zorg, peritoneaal dialyse en transplantatie.
Het is een pittige opleiding. Tijdens de opleiding kun je rekenen op intensieve begeleiding door een werkbegeleider en ervaren collega’s die voor je klaar staan.

Jouw activiteiten
Tijdens de stages richt je je op de zorg en behandeling van nierpatiënten met een chronische nierinsufficiëntie of acuut nierfalen die dialyse of een niertransplantatie moeten ondergaan. Je bent verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg voor de hemodialysepatiënt in chronische situaties. Als zorgcoördinator ben je aanspreekpunt voor de patiënt. Je biedt voorlichting aan patiënten in het predialyse traject en natuurlijk denk je mee over patiëntenzorg en beleid.

Jouw profiel

  • Gediplomeerd verpleegkundige op niveau 4 of 5 met BIG registratie
  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 1 jaar recente klinische werkervaring
  • Bewuste keuze voor een toekomst binnen het specialisme nierziekten
  • Teamspeler die zelfstandig kan werken en initiatief toont
  • Ambitieus in je vak, iemand met zelfvertrouwen en zelfreflectie
  • Leergierig en communicatief vaardig

.

Arbeidsvoorwaarden

  • Conform CAO ziekenhuizen. De inschaling voor een dialyseverpleegkundige in opleiding is bij aanvang FWG 45. Na het behalen van het diploma is dit FWG 50.
  • Aanstelling van 32 uur voor de duur van de opleiding (15 maanden) met de intentie om dit na diplomering om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

.

Bijzonderheden
Je hebt bij Elyse geen nachtdiensten en de avonddienst duurt tot 20.00 uur. Onze klinieken zijn geopend van maandag tot en met zaterdag.

Onze organisatie

Elyse Klinieken voor Nierzorg richt zich op de behandeling van nierfalen. Behandelingen minder belastend maken, daar gaan we voor. Het team maakt het verblijf in de kliniek voor patiënten zo aangenaam mogelijk door het bieden van gastvrijheid en uitstekende zorg en advies. De nefroloog, verpleegkundigen, de maatschappelijk werker en de diëtist werken daarbij nauw samen.

Elyse is kleinschalig en toegankelijk met een eigen poli voor preventieve nierzorg en deskundigheid op het gebied van predialyse en transplantatiebegeleiding. Met gemiddeld acht tot twaalf units voor dialyse in onze klinieken is er steeds een beperkt aantal patiënten in de kliniek aanwezig en kunnen we optimaal gehoor geven aan de wensen van patiënten.

Elyse is een groeiende organisatie. Er zijn vestigingen in Amstelveen (i.s.m. VUmc), Emmeloord, Kerkrade, Gorinchem (i.s.m. Albert Schweitzer Ziekenhuis & Rivas Zorggroep) en Woerden. Elyse is onderdeel van B. Braun. Een organisatie met meer dan 375 klinieken wereldwijd.

Kijk op: https://www.elyseklinieken.nl/in-de-media/kijken-elkaars-keuken-dialyse-nefrologie-magazine/ voor de ervaringsverhalen van leerling dialyseverpleegkundige Fenna Schörgers en dialyseverpleegkundige Sandra van den Berg. Zij vertellen over hun werkplek bij Elyse.

Interesse?

Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Brian McGeehan, Zorgmanager, via 06-23 07 78 72. Je kunt met hem ook een afspraak maken voor een kennismaking of om sfeer te komen proeven in één van onze Elyse Klinieken.
Denk je dat Elyse een plek is waar je je thuis zou voelen? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar HR via HR@elyseklinieken.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.