Wij zijn voor onze klinieken op zoek naar leerling dialyseverpleegkundigen (32 uur)

Voel je thuis
Werken bij Elyse betekent dat je je volop mag richten op waar je goed in bent en wat je graag doet: zorgen voor patiënten. We denken dan niet alleen aan het bieden van medische zorg, want we zijn ervan overtuigd dat patiënten zich beter voelen als er ook persoonlijke aandacht voor hen is. Daarom bieden we onze zorg en méér in een kleinschalige huiselijke sfeer, waarin de wensen van patiënten centraal staan.

In onze zelforganiserende teams werken collega’s samen om dit waar te maken. Het team is oplossingsgericht, organiseert de dagelijkse gang van zaken en neemt binnen de eigen verantwoordelijkheden beslissingen. We zoeken medewerkers die zich daarin thuis voelen, die energiek en betrokken zijn, mensen die het beste uit zichzelf en anderen halen, die graag samenwerken, nieuwe ontwikkelingen volgen in het vak en met ideeën komen om het werk nog beter te doen.

Wij zijn Elyse: zelfstandig, verantwoordelijk, betrokken en energiek!

De opleiding tot dialyseverpleegkundige
In 15 maanden leer je alles over het specialisme dialyse. De theoretische opleiding wordt verzorgd door één van de drie opleidingsinstituten: Amstel Academie (Amsterdam), Radboud Academie (Nijmegen) of het Albeda College (Rotterdam). Het praktijkgedeelte doorloop je in één van de Elyse klinieken die samenwerken met een aantal ziekenhuizen (VUmc, Viecuri en Albert Schweitzer Ziekenhuis). In de ziekenhuizen doorloop je de stages die gericht zijn op acute hoog complexe zorg, peritoneaal dialyse en transplantatie
Het is een pittige opleiding. Tijdens de opleiding kun je rekenen op intensieve begeleiding door een werkbegeleider en ervaren collega’s die voor je klaar staan.

Jouw activiteiten
In de kliniek richt je je op de zorg en behandeling van patiënten met een terminale nierinsufficiëntie of acuut nierfalen die dialyse of een niertransplantatie moeten ondergaan. Je bent verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg voor de hemodialysepatiënt in chronische situaties. Als zorgcoördinator ben je aanspreekpunt voor de patiënt. Je biedt voorlichting aan patiënten in het predialyse traject en natuurlijk denk je mee over patiëntenzorg en beleid.

Jouw profiel

  • Gediplomeerd verpleegkundige op niveau 4 of 5 met BIG registratie
  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 1 jaar recente klinische werkervaring
  • Bewuste keuze voor een toekomst binnen het specialisme nierziekten
  • Teamspeler die zelfstandig kan werken en initiatief toont
  • Ambitieus in je vak, iemand met zelfvertrouwen en zelfreflectie
  • Leergierig en communicatief vaardig

.

Arbeidsvoorwaarden

  • Conform CAO ziekenhuizen. De inschaling voor een dialyseverpleegkundige in opleiding is bij aanvang FWG 45. Na het behalen van het diploma is dit FWG 50.
  • Aanstelling voor de duur van de opleiding (15 maanden) met de intentie om dit na diplomering om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

.

Bijzonderheden
Je hebt bij Elyse geen nachtdiensten en de avonddienst duurt tot 20.00 uur. De klinieken zijn geopend van maandag tot en met zaterdag.

Onze organisatie
Elyse Klinieken voor Nierzorg richt zich op de behandeling van nierfalen. Behandelingen minder belastend maken, daar gaan we voor. Het team maakt het verblijf in de kliniek voor patiënten zo aangenaam mogelijk door het bieden van gastvrijheid en uitstekende zorg en advies. De nefroloog, verpleegkundigen, de maatschappelijk werker en de diëtist werken daarbij nauw samen.

Elyse is kleinschalig en toegankelijk met een eigen poli voor preventieve nierzorg en deskundigheid op het gebied van predialyse en transplantatiebegeleiding. Met gemiddeld acht tot twaalf units voor dialyse in onze klinieken is er steeds een beperkt aantal patiënten in de kliniek aanwezig en kunnen we optimaal gehoor geven aan de wensen van patiënten.

Elyse is een groeiende organisatie. Er zijn vestigingen in Amstelveen (i.s.m. VUmc), Emmeloord, Kerkrade, Gorinchem (i.s.m. Albert Schweitzer Ziekenhuis & Rivas) en Woerden. Elyse is onderdeel van B. Braun. Een organisatie met 350 klinieken wereldwijd.

Interesse?
Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Sandra van den Berg, dialyseverpleegkundige, via 06-2193 57 09. Je kunt met haar ook een afspraak maken voor een kennismaking of sfeer proeven op één van onze locaties.

Denk je dat Elyse een plek is waar je je thuis zou voelen? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar hanka.breimer@elyseklinieken.nl.